منتدي شباب خدمة اجتماعية المنصورة
اهلا بيك في منتدي الخدماوية أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى
منتدي شباب خدمة اجتماعية المنصورة
اهلا بيك في منتدي الخدماوية أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى
منتدي شباب خدمة اجتماعية المنصورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلتسجيل دخول الاعضاءدخول

 

 الكنافة وصلت كله يوسع

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
love story
♪♪ ‎©" ღ♥♥♥ღ ™ خدماوي شغال ♪♪ ‎©" ღ♥♥♥ღ ™
♪♪ ‎©
love story


انثى
الدلو
الفأر
عدد المساهمات : 157
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 26/05/2011
البلد : المنصورة
العمر : 39
الموقع : bassma112001.alafdal.net

الكنافة وصلت كله يوسع Empty
مُساهمةموضوع: الكنافة وصلت كله يوسع   الكنافة وصلت كله يوسع Emptyالخميس مايو 26, 2011 11:15 pm

الكنافه
طريقة عمل ديسك الكنافة




نقطع الكنافة كويس ونخلطها كويس بذبدة وسكر بودرة ثم نضعها فى صينية على
هيئة راقة خفيفة رفيعه وندخلها الفرن وبعد ماتستوى نسقيها بالعسل الخفيف
وبعد ماتبرد ناخدها ونكسرها خالص



مقدار الميكس كريم
كيلو كريمة لبانى – 80 جرام سكر – 250 ج كستر كريم




كنافة تركى




كنافة محمرة – قشطة – عسل نحل (ابيض) – كاجو وبندق ولوز
الطريقة
زى ماشرحتلكم قبل كدة حنعمل ديسك كنافة وبعدين نكسره ونفرمه ناعم ثم
نضع عليه حوالى 3 معالق كبيرة عسل ابيض ونقلبهم علشان الكنافة تمسك
فى بعض نجهز الفورمة او الصينية ونضع فى القاع المكسرات (ونكون محمصينها )
تفرش المكسرات فى قاع الصينية ونحاول منخليش فراغات بين المكسرات
ثم نضع عليها الكنافة ونفردها كويس بأيدنا ونكبسها ونضغط عليها كويس قوى
ثم نضع على الوش دبسك القشطة ونبطط بأيدنا كويس عليه
ثم ندخله الفريزر علشان يجمد ولما نخرجها للتقديم نقلبها على الطبق
ونسكب عليها عسل ابيض
حتكون شكلها النهائى الكريمة تحت وفوقها الكنافة وفوقها المكسرات
وبالهنا والشفا








تارت كنافة بالبلح



بلح اسود ماسك نفسه – كنافة – كريمة جوز الهند – جيلى ساخن
كريمة جوز الهند)
كريمة جوز الهند
250ج جوز هند ناعم – 200ج ذبدة – 200ج سكربودرة – 3 بيضات
الطريقة
نخلط فى الخلاط الذبدة مع السكر كويس جدا ثم نضع البيض بيضة بيضة اثناء الضرب
ثم نضع الجوز هند
ونخلطهم لحد ماتتكون الكريمة
نقطع الكنافة كويس وندعكها بالسمنة كويس وبعدين نضعها فى صينية التارت ونبططها بايدنا كويس
قوى ثم نضع عليها كريمة جوز الهند ونفردها كويس بالمعلقة ثم نرصص البلح عليها
يغطى كل الوش ندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة على درجة حرارة 160
وبعد مايستوى نلمعه بالفرشاة بالجيلى ونزوقه
بوحدات من الكنافة البرمة واصابع زينب
وبالهنا والشفا


كنافة عثمنلى بالمانجة



[ميكس كريم – مانجو مقطعه – 2 ديسك كنافة – ديكور
الطريقة
نضع ديسك الكنافة فى طبق وعليه بالقمع دايرة كريمة داير ما يدور الطبق
ثم نضع دائرة مانجة مكعبات ثم دائرة كريمة بالقمع ثم نضع
ديسك الكنافة الثانى ثم نزوقها بالمانجة
وبالهنا والشفا




كنافة قرع عسلى بالبشاميل




200 ج قرع عسلى – 200 ج سكر – قرفة – زبيب – مكسرات - كنافة
بشاميل ( 100 ج سكر – 100 ج زبدة – 100 ج دقيق – 100 ج حليب)
كنافة مفرومة خالص خالص خالص نضع عليها سمنة وسكر بودرة


الطريقة
اضع الكنافه فى قالب التارت ( بتاع البيتسا)وابططها كويس بأيدى وكمان الجوانب
اضع قرع العسلى على الكنافه فى القالب واكبسه كويس قوى
ثم اضع البشاميل على الوش وادخله الفرن
وبالهنا والشفا
طريقة القرع العسلى / اقطعه مكعبات واضعه فى حلة على النار مع السكر لحد مايستوى تماما
وينزل مايته ثم اصفيه خالص من الماء واضع علية
المكسرات والقرفة
طريقة عمل البشاميل/ لما الذبدة تسيح على النار اضع الدقيق واقلبهم ليندمجوا
ثم اضع الحليب مع التقليب كويس ولحد ما يتخن


ملحوظه


الشيف دايما لما بيجى يفرك الكنافة بعد ما بيقطعها بيضع على 1/2 كيلو الكنافة كوب سمنة + كوب سكر بودرة وبيفرك بيهم الكنافة كويس قوى


كنافة برمه بالقشطة





كنافة طرح (او خصل) – قشطة – فستق مجروش – شيرة
الطريقة
نفرد امامنا خصلة الكنافة واضع القشطة فى الكيس والقمع وانزل القشطة
فى منتصف خصلة الكنافة ونلف الكنافة بأيدنا كويس وجامد
ونضعها فى الصينية ونضع على الوش سمنة كتير قوى يعنى ممكن حوالى نص كيلو
(متخافيش ما احنا حنصفيها بعد ما تستوى)
وندخلها الفرن لحد لونها ما يحمر ونصفيها من السمنة اللى فى الصينية
ونسقيها بالشيرة وتقدم وممكن تعملى على طرفها قشطة وتحطى عليها فستق
مجروش


وبالهنا والشفا
ملحوظة


ممكن تتحشى بالمهلبية
كيلو حليب – 200 ج سكر – 100 ج نشا – باكو فانيليا





كنافة بلورية





½ كيلو كنافة – 150 ج سمنة – 250 ج فستق – 150 ج شيرة (قطر – عسل) تقيل
الطريقة
نضع السمن السايح على الكنافة المفرومة (او المقطعه)
ثم افرد طبقة كنافة خفيفة جدا جدا فى الصينية واكبسها كويس قوى
اضع يا دوب معلقة شيرة على الفستق واخلطه كويس علشان يتماسك
ثم اضع الفستق فى الصينية على الكنافة واضغط علية بطبق كويس قوى قوى علشان يتكبس كويس
واضع عليها شوية شيرة بسيطة
ثم اضع طبقة تانية خفيفة جدا جدا من الكنافة واكبسها كويس
ادخل الصينية الفرن حوالى نص ساعه على درجة 190 درجة
وبعد ماتطلع من الفرن نسقيها بطبقة خفيفة من الشيرة واقلبها
واقطعها قطع صغيرة مستطيلة
وبالهنا والشفا



شكلمة




350 ج جوز هند ناعم – 250 ج سكر بودرة – 250 ج بياض بيض – ½ باكو فانيليا
الطريقة
ندهن الصينية كويس بالذبدة
نضع فى الخلاط بياض البيض يتضرب كويس قوى قوى لحد ما يعلى لفوق
واول مايبقى كريمى نضع سكر البودرة ونستمر فى الضرب
ثم اضع الفانيليا ونستمر فى الضرب لحد ما يعلى ويمسك ثم اضع جوز الهند ونقلب من تحت لفوق
وندخلها فرن درجة حرارة 100 درجة لمدة ساعه او ساعه ونصف
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حابس نمله وبعذبها
ادارة المنتدي
ادارة المنتدي
حابس نمله وبعذبها


ذكر
الاسد
الحصان
عدد المساهمات : 475
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
البلد : mo4 moh3m63r@f
العمر : 33

الكنافة وصلت كله يوسع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة وصلت كله يوسع   الكنافة وصلت كله يوسع Emptyالخميس مايو 26, 2011 11:27 pm

والله كويس انا جعت انا بقي

وعاوز اكل بسبوسه

هههههههههههه

منوره ياباشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Totti
ادارة المنتدي
ادارة المنتدي
Totti


ذكر
الثور
الماعز
عدد المساهمات : 785
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/05/2011
العمر : 33

الكنافة وصلت كله يوسع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة وصلت كله يوسع   الكنافة وصلت كله يوسع Emptyالجمعة مايو 27, 2011 12:15 am

بجد انا مش عارف اقول اية والله
بجد شغل عالى اوى والله
وتسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خيال الروح
ღ♥♥♥ღ مشرف كلام رومانسي ‎ ღ♥♥♥ღ
ღ♥♥♥ღ مشرف كلام رومانسي ‎ ღ♥♥♥ღ
خيال الروح


انثى
السرطان
الماعز
عدد المساهمات : 352
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 23/05/2011
العمر : 32

الكنافة وصلت كله يوسع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة وصلت كله يوسع   الكنافة وصلت كله يوسع Emptyالجمعة مايو 27, 2011 1:24 am

حلو الكنافه وصلت كلو يوسسسع

ضرب نار علشان الكنافه واللى نزل الكنافه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
skynight
♪♪ ‎©" ღ♥♥♥ღ ™ خدماوي عالمي ♪♪ ‎©" ღ♥♥♥ღ ™
♪♪ ‎©
skynight


ذكر
السمك
الماعز
عدد المساهمات : 1370
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 26/05/2011
البلد : المنصورة
العمر : 33

الكنافة وصلت كله يوسع Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة وصلت كله يوسع   الكنافة وصلت كله يوسع Emptyالأحد مايو 29, 2011 9:32 am

توبيك هايل

تحياتى لكى

تسلمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكنافة وصلت كله يوسع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» وصلت بسلامة الله بعثة فريق النادي الأهلي المصري

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي شباب خدمة اجتماعية المنصورة :: شباب وبنات خدمة :: طبيخ الخدماوية-
انتقل الى:  
Share Subscribe
Copyright ©2008 - 2011,53dmamans.yoo7.com All Rights Reserved
ملحوظة : المنتدى لا يمثل المعهد ولا اي جهه حكومية ولكنة مجرد مكان لتجمع شباب المعهد و تواصلهم على الشبكة العنكبوتية.
تنبية : المحتوى الموجود داخل صفحات الموقع (المنتدى) يعبر فقط عن رأى كاتبة و قد لا يعبر عن رأى المنتدى.
»» إبراء ذمة إدارة المنتدى ، امام الله وامام جميع الزوار والاعضاء ، على مايحدث من تعارف بين الاعضاء او زوار على مايخالف ديننا الحنيف.
E-Mail : Forum_53dmamans@yahoo.com

Designed&Powered By :
MeRo & ReeF